moncler-lmkd111

 

Dirk Hellinga

Zuiderbolwerk 47-43

9101 NE Dokkum

(0519)  29 35 94

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mediation

Mediation is een Engels woord wat eigenlijk niet goed te vertalen is. Conflictbemiddeling komt er misschien nog wel het dichtste bij. De volgende definitie wordt wel eens gegeven: “Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen een optimale besluitvorming te komen”.

Mensen met relatieproblemen en/of een conflict zoeken naar oplossingen. Een mediator kan helpen met het vinden van een snelle en goede oplossingen.

Wij geloven in mediation. Mediation is niet iets dat je zomaar doet. In onze ogen dient een mediator aan veel voorwaarden voldoen:

 

1. De mediator moet deskundig zijn. De mediator kan roemen op deskundigheid en een gedegen opleiding en is in staat op een adequate manier te helpen bij het proces.

2.  De mediator weet wat partijen willen. Partijen willen een oplossing en een goede oplossing waarmee ze verder kunnen.

3. De mediator is onpartijdig en neutraal. Een mediator moet betrouwbaar zijn en hoewel hij neutraal en onpartijdig is  moet hij toch over een flinke dosis empathisch vermogen beschikken, hij moet zich dus kunnen inleven en invoelen.

4. De mediator is serieus met zijn vak bezig. Een mediator is professioneel en houdt zich niet hobbymatig met zijn vak bezig. Hij neemt zijn vak serieus en is daar ook op ingesteld, bijvoorbeeld door een eigen praktijkruimte.

Mediation is een vak, wij verstaan dat vak. We zijn een volstrekt neutrale en onpartijdige mediator en werken met name in Noord-Nederland.