Mediation

Mediation is een Engels woord wat eigenlijk niet goed te vertalen is. Conflictbemiddeling komt er misschien nog wel het dichtste bij. De volgende definitie wordt wel eens gegeven: “Mediation is een vorm van bemiddeling in conflicten waarbij een neutrale bemiddelingsdeskundige de communicatie en onderhandelingen tussen partijen begeleidt om vanuit hun werkelijke belangen tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen een optimale besluitvorming te komen”.

Mensen met relatieproblemen en/of een conflict zoeken naar oplossingen. Een mediator kan helpen met het vinden van een snelle en goede oplossingen.

Wij geloven in mediation. Mediation is niet iets dat je zomaar doet. In onze ogen dient een mediator aan veel voorwaarden voldoen:

1. De mediator moet deskundig zijn. De mediator kan roemen op deskundigheid en een gedegen opleiding en is in staat op een adequate manier te helpen bij het proces.

2. De mediator weet wat partijen willen. Partijen willen een oplossing en een goede oplossing waarmee ze verder kunnen.

3. De mediator is onpartijdig en neutraal. Een mediator moet betrouwbaar zijn en hoewel hij neutraal en onpartijdig is moet hij toch over een flinke dosis empathisch vermogen beschikken, hij moet zich dus kunnen inleven en invoelen.

4. De mediator is serieus met zijn vak bezig. Een mediator is professioneel en houdt zich niet hobbymatig met zijn vak bezig. Hij neemt zijn vak serieus en is daar ook op ingesteld, bijvoorbeeld door een eigen praktijkruimte.

Mediation is een vak, wij verstaan dat vak. We zijn een volstrekt neutrale en onpartijdige mediator en werken met name in Noord-Nederland.

Contactinformatie

Zuiderbolwerk 47 ( Woudpoort )
Postbus 44
9100 AA Dokkum
Tel. (0519) 29 35 94

info@hellingasoepboer.nl
ABN-AMRO: NL67ABNA 0580 1192 03

ING: NL28 INGB 0001 0182 10

Natuurlijk kunt u ook ons contactformulier gebruiken.

Openingstijden:09.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur. Buiten kantooruren op afspraak bij u thuis of bij ons op kantoor.

Call Now Button